Je winkelwagen is leeg

Verder winkelen

  • €0,00 Subtotaal
  • MINIMALE BESTELWAARDE IS €75!

  Let op! Momenteel bezorgen wij alleen in regio Utrecht & Amsterdam. Mocht je toch een bestelling willen plaatsen vanuit andere omstreken neem dan telefonisch contact op via: +31 6 85 85 57 56

  100% Halal

  Wat is halal?
  Fresh Food Factory is er trots op heerlijke 100% halal maaltijden te serveren aan al onze waardevolle klanten. Sommige van onze klanten zijn misschien in de war over wat de definitie van de halal-categorie betekent, aangezien het betrekking heeft op de dieetwetten van het moslimgeloof. Hier is een korte gids voor het begrip van halal als het gaat om dieet, zodat de leden van onze vele waardevolle gemeenschappen de hoge kwaliteitsnormen kunnen begrijpen waaraan wij ons houden bij het leveren van fastfood van de hoogste kwaliteit. Het woord 'halal' duidt op een handeling of voorwerp dat is toegestaan om mee bezig te zijn of te gebruiken in termen van de islamitische wet. Het is een Arabisch woord dat toegestaan of geoorloofd betekent - het tegenovergestelde van 'haram', dat het tegenovergestelde betekent. Sommige voorwerpen of handelingen zijn duidelijk halal of haram, terwijl andere enigszins onduidelijk kunnen zijn tussen de twee categorieën - deze voorwerpen of handelingen vallen in de categorie van twijfel, die 'mashbooh' wordt genoemd.

  Wat maakt voedsel halal?
  Voedsel is halal als het vrij is van elk ingrediënt dat moslims niet mogen eten, en als het is gemaakt, verwerkt en opgeslagen met behulp van apparatuur en gebruiksvoorwerpen die zijn gereinigd volgens de islamitische dieetwetgeving. Het wordt in feite aangemoedigd in de Islam om de beste kwaliteit voeding te eten die beschikbaar is.

  Bereiding van vlees
  Zelfs halal dierlijke producten - zoals die gemaakt van rundvlees of kip - moeten worden bereid volgens de islamitische dieetwetten. Dit vereist dat de dieren worden geslacht door een moslim die een vergunning heeft voor de juiste islamitische slachtprotocollen - deze personen kunnen zelf zowel als inspecteur en als slachter optreden, en bezoeken boerderijen en andere inrichtingen waar dierlijke producten worden gebruikt om deze als halal te certificeren. De Islamitische slachtvoorschriften vereisen het uitspreken van bepaalde religieuze zinnen vóór het slachten van een dier - evenals een grote verzameling aanvullende regels voor de slachttechniek - en de behandeling van het dier vóór het slachten. Deze wetten komen voort uit een oprecht respect voor de heiligheid van het leven van het dier, voor de manier waarop het in zijn leven wordt behandeld, en om ervoor te zorgen dat het dier een zo snel en pijnloos mogelijke dood sterft. Dit vormt een spirituele benadering van zelfs het aspect achter de schermen van voedselbereiding.

  Abonneer