Je winkelwagen is leeg

Verder winkelen

  • €0,00 Subtotaal
  • MINIMALE BESTELWAARDE IS €75!

  Let op! Momenteel bezorgen wij alleen in regio Utrecht & Amsterdam. Mocht je toch een bestelling willen plaatsen vanuit andere omstreken neem dan telefonisch contact op via: +31 6 85 85 57 56

  De zomer is voorbij, en dat betekent dat veel sporters weer gaan bulken. Bulken komt neer op een calorieoverschot om te zorgen voor meer spiermassa en je kracht opbouwen. Uiteraard is dit een heel gecontroleerd proces, je wilt natuurlijk niet te veel in vet aankomen, maar gespierd. Om in spiermassa aan te komen, oftewel een clean bulk, is trainen en voeding enorm belangrijk. Daarom geven we je 5 tips mee om hier zo goed mogelijk in te presteren.


  Verhoog je eiwitinname 

  Zeg je sporten, dan zeg je eiwitten! Ze zijn niet meer weg te denken uit de sportwereld. Het zijn de bouwstenen van je lichaam, dus je kunt er niet genoeg van hebben. Ze dragen bij aan spiergroei en herstel. De eiwitten maak je niet zelf aan, dus je moet ze uit voeding halen. Goede eiwitbronnen zijn bijvoorbeeld kip, kalkoen, zalm, kwark, sojabonen en nog veel meer.


  Zorg voor goede prep meals

  Als je de maaltijden voor de hele week goed uitstippelt kan je minder snel de mist in gaan. Zorg dat je aan het begin van de week alle maaltijden bereidt, zodat je alles op orde hebt voor de hele week. Je hebt dan ook geen zorgen meer over het koken elke dag. Even de maaltijd opwarmen en je kunt eten.


  Als je geen zin hebt om dit klaar te maken hebben wij de oplossing. Wij bieden namelijk kant en klare meal prep aan, die je gewoon in de shop kunt bestellen.


  Verspreid je maaltijden

  Dit is een tip die eigenlijk altijd belangrijk is. Dit kan je onderverdelen in zo’n 6 maaltijden per dag, zodat je een maximale calorie hoeveelheid binnenkrijgt. Het beste is dan ook om niet heel veel te eten, maar net genoeg om verzadigd te zijn. Zo ben je ook verzekerd van een flinke dosis energie.


  Houd elke dag je voortgang bij

  Het is niet nodig om heel snel veel aan te komen. Zeker niet in vet, maar juist spiermassa. Probeer dit daarom te spreiden over een bepaalde periode. Door elke dag je voortgang bij te houden zie je precies op welk niveau je zit. Je kan bijvoorbeeld merken dat je even een stapje terug moet nemen. Kom je zo’n 200-400 gram per week aan, dan ben je goed op weg. Probeer ook regelmatig je vetpercentage te meten, zodat je dit ook op peil kunt houden.


  Verzwaar je trainingen

  Tijdens een bulk is het belangrijk dat je spiermassa gaat opbouwen. Om dit te kunnen doen zal je je trainingsschema moeten verzwaren, zodat je je lichaam gaat prikkelen. Op internet zijn heel veel trainingsschema's te vinden om te bulken, zorg dat je er veel bekijkt. Blijf ook veel veranderen van oefeningen, zodat je lichaam niet gewend raakt maar juist meer prikkels krijgt. Omdat je juist in massa aan wilt komen is het het beste om je cardio zo veel mogelijk te beperken. Geef je spieren ook veel rust! Omdat je ze intensief gebruikt moeten ze ook uitrusten. Heb je bijvoorbeeld last van spierpijn? Houd dan een dagje rust, zodat de spiergroep kan herstellen.


  Abonneer