Je winkelwagen is leeg

Verder winkelen

  • €0,00 Subtotaal
  • MINIMALE BESTELWAARDE IS €75!

  Let op! Momenteel bezorgen wij alleen in regio Utrecht & Amsterdam. Mocht je toch een bestelling willen plaatsen vanuit andere omstreken neem dan telefonisch contact op via: +31 6 85 85 57 56

  Droog trainen is een term die veel gebruikt wordt in de sportwereld. Een andere benaming is cutten. Droog trainen wordt vaak gedaan om vet te verliezen en spiermassa te behouden, om de spieren beter zichtbaar te maken. Bulken is een calorie overschot, wat eigenlijk het tegenovergestelde van droog trainen is. Door droog te trainen gaan je spieren vaak ook groter lijken, door het verdwijnen van onderhuids vet.


  Droog trainen is iets vanuit de bodybuilders wereld, maar nu door veel sporters gebruikt wordt. Veel sporters trainen vaak droog voor de zomer, omdat je dan vaak minder bedekt met kleding bent. In de winter gaan veel sporters weer bulken, omdat je meer bedekkende kleding draagt.


  Verminder je calorie inname

  Door maaltijden te eten met minder calorieën zorg je ervoor dat je meer vet gaat verliezen. Dit is het uiteindelijke doel van droog trainen, dus zeer belangrijk. Je lichaam gaat dan meer energie verbranden dan dat het binnenkrijgt. Elk lichaam heeft een andere caloriebehoefte, zorg dus dat je dit controleert voordat je begint. 


  Zorg ervoor dat je je calorie inname verlaagt tot een juist niveau. Een te grote verlaging kan zorgen voor een crashdieet, wat een negatief effect op je lichaam gaat hebben. Blijf elke week je calorie inname verlagen om te zorgen dat de vetverbranding in je lichaam gestimuleerd blijft. Alleen zo krijg je een lager vetpercentage en meer spierdefinitie.


  Verhoog je eiwitinname

  Om maximale spieren te behouden is het heel belangrijk om je eiwitinname op peil te houden, of zelfs te verhogen. Omdat je minder gaat eten, kan het ook voorkomen dat je minder eiwitten binnen gaat krijgen. Er zijn veel soorten voeding waar je veel eiwitten uit kan halen, maar een minimaal aantal calorieën. Een aantal voorbeelden; kwark, eieren, kip, tonijn, zalm of proteïne shakes. Berekend elke dag hoeveel eiwitten je hiermee binnen gaat krijgen, dan kun je de rest aanvullen met koolhydraten en vetten.


  Verhoog je intensiteit

  Het grote verschil met een normale training en een droog training is dat de intensiteit hier veel hoger ligt. Dit is naast de voeding een heel belangrijk aspect. Je kunt de training intensiever maken door korte rustmomenten tussen de oefeningen door te pakken. Zorg er wel voor dat je lichaam iets van rust krijgt. Naast de training moet je ook goed rust houden om jouw spieren te kunnen laten groeien.

   

  Monitor je voortgang

  Het is belangrijk dat je niet te snel afvalt. Het gewicht dat de meesten ongeveer per week kwijtraken is zo’n 500 gram. Bij meer gewicht is er grote kans dat je ook spiermassa kwijt raakt, wat je wilt voorkomen. Je zal hier ook bij merken dat je minder kracht uit de trainingen kan halen. Probeer dit dus elke dag of week in de gaten te houden. Zorg ervoor dat je ondanks de verlaagde calorie inname wel voldoende eiwitten binnen blijft krijgen, om de spieren te behouden.

   

  Mocht je moeite hebben met de maaltijden, of heb je er geen tijd voor, dan hebben wij voor jou de perfecte oplossing. Met onze maaltijden die je online kan kopen blijf je perfect op gewicht.


  Abonneer